• Palvelumme
  • Insights
  • Ura
  • Media & uutiset
  • Tietoa meistä

K9 – Kiinteistön kehitys, -konseptointi ja -suunnittelu monikäyttäjäkohteeseen

Kallion sydämessä sijaitseva kiinteistö Kaarlenkatu 9–11 oli yli 20 vuoden ajan pitkäaikaisen päävuokralaisen käytössä ja suhteellisen tuntematon sekä erittäin tarkkaan suojattu toimistorakennus.

21. ELOKUUTA 2024

 ▪ 4 Lukuaika

Tiia Rauhamäki

Senior Concept Developer, Team lead

+358 40 565 6576

E-mail

Jaa

Tags

Location

Helsinki

Client

Keva

Status

completed

Vuokralaisen poismuuton tullessa tietoon syksyllä 2021, käynnisti kiinteistön omistaja Keva suunnitteluhankkeen, jonka tarkoituksena oli luoda kiinteistölle uusi käyttötarkoitus ja elävöittää kiinteistön tilat palvelemaan uusia käyttäjiä.

Newsec valikoitui tekemään konseptikehitystä ja sisustussuunnittelua, joista vastasi Senior Concept Developer Tiia Rauhamäki ja Senior Designer Jenni Kaksonen.

”Alkuvaiheessa visioimme paljon uutta ja loimme kiinteistölle useita eri skenaarioita. Lopulta voittavaksi konseptiksi valikoitui alueen henkeen sopiva, rento K9-toimitilakonsepti, joka tarjoaa runsaasti erilaisia ja erikokoisia tilavaihtoehtoja sekä ennen kaikkea erinomaiset palvelut”, Tiia Rauhamäki kertoo.

K9:stä löytyy nyt kaksi vuotta myöhemmin yhteensä 4000 m2 isompia toimistotiloja ja 28 kpl täyden palvelun pientoimistoja sekä runsaasti neuvottelutiloja. Kiinteistön katutasossa on myös täysin uusittu Italialaishenkinen ravintola Segreto, laadukkaat tapahtuma- ja saunatilat sekä kuntosali. Vierailijakokemuksen kruunaa viehko eurooppalaishenkinen sisäpihan terassi. Segreto terasseineen avaa ovensa elokuun lopussa 2024. Ensimmäinen vuokralainen muutti kohteeseen kuluvana kesänä.

Newsecin tiimi tuotti Kevalle erittäin monipuolisen konseptoinnin ja suunnittelun palvelukokonaisuuden. Sen lisäksi, että kehitystä, palvelumuotoilua ja suunnittelua tehtiin tiloihin keskittyen, auttoi Newsec myös erilaisissa sisällöntuotannoissa, kilpailutuksissa, käytännön asioiden järjestelyssä ja muiden valikoitujen kumppaneiden tukemisessa käyttöönoton aikana.

”Tiian ja Jennin kanssa on ollut ilo tehdä yhdessä töitä. Projekti tuli vastuulleni sen ollessa jo käynnissä, mutta uusiin yhteistyökumppaneihin oli helppo luottaa. Erityisesti arvostan sitä, että Tiia ja Jenni ovat olleet valmiita ottamaan koppia myös tehtävistä, jotka eivät kuuluneet alkuperäiseen scopeen. Heillä oli hieno, kädet savessa ote ja rutkasti maalaisjärkeä. Kaarlen lopputulos on UPEA ja kyseessä on ehdottomasti lempiprojektini”, Kevan kiinteistövarallisuuspäällikkö Jaana Tirkkonen kuvaa yhteistyötä.

Suunnittelija Jenni Kaksonen kuvaa projektia poikkeuksellisen luovaksi.

”Sisustuksellisesti ja yleisfiilikseltään tiloissa haluttiin hyödyntää vastuullisuushengessä mahdollisimman paljon olemassa olevia tilaratkaisuja, kuitenkaan tinkimättä siitä, että tiloihin saatiin puhallettua uusi boheemin rouhea ja rento henki. K9-projekti poikkesi monin tavoin tyypillisistä toimitilahankkeista. Pääsin toteuttamaan villeimpiäkin visioita ja suunnittelemaan elävää, värikästä tilaa ja skandinaavisesta hillitystä tyylistä poikkeavia ratkaisuja. Suunnittelutyö oli poikkeuksellisen laaja sisältäen toimistotiloja, ravintolan, tapahtumatilan, saunatilat, kuntosalin ja myös sisäpihan alueita. Osa tiloista päädyttiin suunnittelemaan ja uusimaan kokonaan ja toisissa riitti kevyempi ilmeenkohennus luomamme konseptin mukaisesti. Saimme myös projektin aikana luotua vahvan luottamuksen asiakkaan ja muiden kumppaneiden kanssa ja oli mahtavaa, että omaan osaamiseen ja näkemyksiin luotettiin”, Jenni Kaksonen kertoo.

Yli kaksi vuotta kestänyt projekti on konseptointi- ja suunnitteluvaiheeltaan nyt valmis. Tiia kuvaa fiiliksiä projektin jälkeen jopa hieman haikeiksi.

”Olen huomannut, että K9-projekti osui kaikessa epätyypillisyydessään jonnekin syvälle. On hauska huomata, että kiinteistö voi herättää niin vahvoja tunteita. Nyt tekisi melkein mieli jäädä vuokraamaan tiloja ja auttaa saavuttamaan vielä tärkein piste iin päälle eli saada talo pian täyteen elämää. Projektista luopuminen on välillä näköjään vaikeaa”, Tiia nauraa.

Viimeisimmät referenssit

Get the latest insights right in your inbox

Sign up to get updates and relevant insights from Newsec. We won't be in touch more often than necessary.