• Palvelumme
  • Insights
  • Ura
  • Media & uutiset
  • Tietoa meistä

Aino, Markkinoinnin kesätyöntekijä

Kesätöissä Newsecillä, Aino Lehtinen

Olen Aino Lehtinen, kesän 2024 vahvistus Kodiston markkinoinnin tiimissä. Opiskelen Vaasan ammattikorkeakoulussa markkinointia kolmatta ja viimeistä vuotta. Luovuus, ideointi ja innovatiivisuus ovat aina kiinnostaneet minua, mikä innosti markkinoinnin opintoihin. Töiden jälkeen vapaa-ajallani minut voi nähdä tennislyöntejä treenaamassa, istuskelemassa pastan äärellä ystävieni kanssa tai koiravideoita TikTokista selailemassa.

Markkinoinnin kesätöitä etsiessäni tiesin, että haluan hyödyntää mahdollisimman hyvin koulussa opittuja teorioita käytännössä. Kodiston markkinointiassistentin kesätyöpaikan kuvaus vastasi juuri sitä, missä näkisin itseni tulevaisuudessa työskentelevän. Myös brändimielikuvan parissa työskentely kiinnosti itseäni, ja markkinointiassistenttina pääsisin tekemään töitä keväällä uudistuneen Kodisto-brändin parissa. Olin myös aikaisemmin kuullut pelkästään positiivista Newsecistä työnantajana, joten se toi lisää positiivista mielikuvaa yrityksestä.

Mitä työhösi kuuluu?

Kesätöiden aikana olen päässyt näkemään laajasti, millaista on työskennellä suuressa kiinteistöalan asiantuntijayrityksessä. Töiden alussa jo tiedusteltiin, mitä halusin oppia kesätöiden aikana ja mitkä ovat erityisesti vahvuuteni markkinoinnissa.

Työnkuvaani on kuulunut vastuu Kodiston sosiaalisen median kanavien ylläpidosta (Instagram/TikTok). Olen myös ollut apuna erilaisten materiaalien työstämisessä, sisällöntuottamisessa, asuntonostoissa, tehnyt maksettua mainontaa markkinointikampanjakuviin ja virtuaalistailauksia tilauksiin. Olen myös päässyt mukaan asiakkuuksien markkinointipalavereihin ja suunnittelemaan sisältöjä asiakkaille. Markkinoinnin tiimi työskentelee tiiviisti asuntovuokrauksen tiimin kanssa, joiden kanssa olen päässyt työskentelemään ja esimerkiksi suunnittelemaan asuntonäyttötapahtumaa.

Mieleenpainuvaa on myös ollut olla mukana järjestämässä Newsecin kesäjuhlia. Pääsin hyvin kärryille, millaista on järjestää yli 200 hengen henkilöstötapahtumaa, ja sain vastuuta suunnitella ohjelmaa juhliin.

Millaisen tiimin kanssa teet töitä?

Markkinoinnin tiimi on pieni, mutta sitäkin tehokkaampi. Tiimimme työskentelyilmapiiri on rento ja avoin, ja olen saanut tulla ihan omana itsenäni mukaan porukkaan. Heti töiden aloitettua minulle tuli tervetullut olo ja minut otettiin avosylin mukaan työporukkaan. Teemme tiiviisti töitä yhdessä yhteisten tavoitteiden eteen, mutta olen saanut myös hyvin vastuuta, ja työskennellä itsenäisesti suunnitelmien mukaan. Yhteistyömme on sujunut hyvin etäyhteyksien avulla, ja toimistolle mennessä jaamme viikon jännittävimmät uutiset ja pähkäilemme aulassa olevan palapelin äärellä.

Tästä suuri kiitos kollegoilleni Reetta Simpsaselle, Julia Nezirille ja esimiehelleni Tanja Yliselle.

Mikä työssäsi on parasta?

Parasta työssäni on ollut monipuolisuus. Olen tykännyt siitä, kun jokainen työpäivä on ollut erilainen. Yhtenä päivänä olen ollut kuvaamassa videomateriaalia uudiskohteesta ja toisena päivänä päässyt suunnittelemaan somekampanjoita. Tämä on tuonut mahdollisuuden opetella uusia taitoja ja kehittää itseäni.

Markkinointiassistentin kesätyö on tuonut tilaa luovuudelle, sillä tiimissämme on tärkeää keksiä uusia ja kiinnostavia tapoja tavoittaa Kodiston yleisöä. On ollut myös ollut palkitsevaa nähdä omaa kädenjälkeä mainoksissa ja ottaa vastaan positiivista palautetta, mitä niistä on saanut! 😊

Yksi parhaista asioista kesätöissäni on kuitenkin ollut ihmiset, keiden kanssa olen päässyt työskentelemään! Työpäivät ovat olleet nauruntäyteisiä ja esimerkiksi vaikean tilanteen tullessa ei ole ollut kynnystä nykäistä hihasta ja kysyä apua.

Tärkeimmät opit ja oivallukset kesätöistä?

Ensimmäisessä oman alan kesätyössäni olen oppinut paljon uutta ja tehnyt oivalluksia markkinoinnin alalta. Hienoa on ollut nähdä, kuinka lyhyessä ajassa on kehittynyt markkinoinnin parissa ja saanut itsevarmuutta omaan tekemiseen. Olen oppinut kertomaan rohkeasti omia ideoita ja ajatuksia markkinoinnin saralta. Vaikka olen kesätyöntekijä, niin kollegat kuuntelevat ja ottavat koppia uusista näkökulmista. Jos ei tiedä asiasta, niin uskaltaa avata suunsa, koska tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Miksi Newsec?

Newsec on osoittautunut reiluksi ja kannustavaksi työnantajaksi. Jo työnhakuprosessin aikana tuli positiivinen kuva yrityksestä ja miten rekrytointiprosessi hoidettiin avoimesti ja jouhevasti. Vaikka Newsec on iso firma ja tiimejä on valtavasti, niin kaikki ovat olleet kannustavaisia ja avoimia. Työntekijöiden viihtyvyyteen on panostettu uudistetussa Roihun toimistossa ja toimistolle on ollut mukava tulla etätyöskentelyn sijaan. Newsec on myös panostanut työtekijöiden hyvinvointiin esimerkiksi erilaisten liikuntakerhojen ja yhteisten aktiviteettien parissa.